Juhannusviikon asukaspäivä

Juhannusviikon asukaspäivä - Ilmari Helanderin Vanhusten säätiö - Helander-kodit

Vietimme Vuosaaren palvelutalon asukkaiden kanssa kesäistä asukaspäivää. Ulkona satoi, mutta se ei haitannut, sillä sisällä oli hyvin tilaa yhdessä oleiluun.

Ohjelmassa oli kahvikupposten äärellä leppoisaa keskustelua ajankohtaisista asioista. Asukkailla oli mahdollisuus antaa palautetta palvelutalon toiminnasta, niin ruusuja kuin risuja. Virittäydyimme musiikilliseen tunnelmaan laulamalla muutaman yhteislaulun odotellessamme pääesiintyjää, harmonikansoittaja Henna-Maria Vannemaata. 

Henna-Maija saapui paikalle ja tunnelma kohosi ensimmäisistä sävelistä kattoon. Miten harmonikasta syntyikin niin mahtava ääni! Asukkailta sateli toivekappaleita toinen toisensa perään. Henna-Maija pääsi juuri ja juuri edellisen kappaleen loppuun, kun hän jo ryhtyi toteuttamaan seuraavaa toivetta, joita kerääntyi ihan jonoksi. Kävimme läpi tunteiden kirjoa. Iltatuulen viesti nostatti kyyneleet silmiin, Uralin pihlaja sai mielen kaihoisaksi ja Säkkijärven polkassa ei liene yhdenkään jalka ollut vipattamatta. Upea taidonnäyte oli argentiinalainen tango. Osa kuunteli silmät kiinni keskittyen, osa eläytyi mukaillen käsillään tulisen tangon liikkeitä.

Musiikkiesityksen aikana alkoi terassilta levitä sisätiloihin grillauksen tuoksuja. Helmi-koiran nenä joutui koetukselle, kun tuoksu oli niin kertakaikkisen hyvä, että nuuskutuksesta ja haistelusta ei meinannut tulla loppua. Saimme nauttia asukaspäivän päätteeksi grillimakkaraa, fetasalaattia, perunasalaattia ja tuoreita sämpylöitä. Totesimme asukkaiden kanssa, että nyt jaksamme syksyyn saakka, niin paljon hyvää mieltä päivä tarjosi. ”Kiitos, kun järjestitte meille tällaisen” asukkaat kommentoivat päivää.