Toukokuun tohinaa

Toukokuun tohinaa - Ilmari Helanderin Vanhusten säätiö - Helander-kodit

Kevättä ja kesää on odotettu lumisen ja liukkaan talven jälkeen. Rohkeimmat asukkaamme uskalsivat talven aikana uhmata liukkautta ja kävivät ulkona kävelyllä. Useat hyödynsivät palvelutalon turvallisia sisätiloja, liikkuen ihan sillä ajatuksella, että toimintakyky pysyisi hyvänä. Käytäviltä kuului asukkaiden toisiaan kannustavia kommentteja liikkumisen hyödyistä: ”Säännöllinen käveleminen pitää kivut hallinnassa ja mielen virkeänä”. Kilpailuviettikin nosti toisinaan päätään: ”Mennäänkö kilpaa? Ei, kun mennään vaan yhdessä”. Joku kulki ilman apuvälinettä, toisella oli käytössään sauvat tai rollaattori. Pyörätuolilla kulkijalle tarjottiin apua: ”Lykkäänkö sinut huoltopisteelle?”.

Heti lumien sulamisen jälkeen ulkokalusteet löysivät paikkansa sisäpihalta. Päivätoiminnan porukka oli ensimmäisten joukossa nauttimassa valosta ja lämmöstä.

Äitienpäivänä asukkaamme osallistuivat Lions Club Helsinki Soihtujen järjestämään musiikkihetkeen, jossa esiintyjinä olivat lapsikuoro Villikot ja Vuosaaren musiikkikoulun Näppärit. Keittiön henkilökunta oli valmistanut jälleen upeat ja maittavat juhlakakut.

Palvelutalon arkea piristi myös harmonikkataiteilija Henna-Maija Vannemaan virkistyskonsertti. Vaikutti siltä, että yhdenkään jalka ei malttanut pysyä paikallaan, niin mukaansatempaavaa musiikki oli.

Kevään aikana henkilökuntaa on koulutettu toimimaan mahdollisen tulipalon syttyessä. Toivottavasti näitä taitoja ei tarvitse ottaa käyttöön.

Alkukesän suunnitelmiin kuuluvat puutarhaistutukset ja asukastilaisuus grillauksineen.