Maunulan Helander-koti sijaitsee luonnon keskellä vanhusten polun vieressä.

Maunulan palvelutalo on valmistunut vuonna 1983 ja peruskorjattu 2013, talon turvallisuutta tehostettu sprinklauksella. Suojainen piha kukkaloisteineen herättää aistit eloon. Lähellä sijaitseva vanhusten polku mahdollistaa turvallisen ulkoilun ikä-ihmisille. Ostoskeskus, terveysasema ja kirjasto sijaitsevat talon välittömässä läheisyydessä.

Talossamme on 66 kpl 25 m2 yksiötä. Talossa on myös paikkoja lyhytaikaiseen asumiseen.

Maunulan Helander-koti on niin kutsuttu Hybridiyksikkö. Hybridiyksiköllä tarkoitetaan THL:n mukaan sellaista vanhuspalvelujen yksikköä, jossa hoidetaan sekä vanhuspalvelulain määrittämän henkilöstömitoituksen piiriin kuuluvia asiakkaita (tehostettu palveluasuminen) että mitoituksen piiriin kuulumattomia asiakkaita (tavallinen palveluasuminen). Maunulassa on muutama tehostetun palveluasumisen paikka, joten asukaspaikat ovat valtaosaltaan tavallista palveluasumista eikä näin kuulu yllä mainitun lakisääteisen henkilöstömitoituksen piiriin. Palvelutalossa tehostettua hoivaa tarvitsevia asukkaita on yleensä kerralla yhdestä kahteen henkilöä.

Hybridimallissa on se etu, että asukkaan voinnin heikentyessä hänen ei tarvitse muuttaa aina palveluasumisesta pois vaan voimme hoitaa hänet tehostetuin tukitoimin elämänsä loppuun saakka.

(https://thl.fi/fi/tutkimus-ja-kehittaminen/tutkimukset-ja-hankkeet/vanhuspalvelujen-tila-vanpal-)

 

Palvelutalon yhteydessä toimii 20-paikkainen Lehmuskoti muistisairaille.

Tutustu Lehmuskotiin

Maunulan Helander-koti

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Suursuontie 29
00630 Helsinki

Avaa Google-kartta

puh. 050 3563 430

Tiimiesimies
puh. 040 024 3290

Palvelut

Parturi-Kampaamo (myös kotikäynnit)
Tmi Maarit Kaipainen
puh. 050 514 4198