Vallitseva poikkeustila Suomessa – Miten vaikuttaa Maunulan Palvelutalossa

Vallitseva poikkeustila Suomessa – Miten vaikuttaa Maunulan Palvelutalossa - Ilmari Helanderin Vanhusten säätiö - Helander-kodit

19.3.2020

Nyt kun vierailukielto on astunut voimaan sekä on ohjeistettu välttämään yli kymmenen hengen ryhmäkokoontumisia. Tämän asian tiimoilta omaisilta on tullut viestiä huolesta, miten asukkaat pärjäävät palvelutalossa. Tähän postaukseen on tarkoituksenamme päivittää taloon vaikuttavia asioita, jotka myös varmasti kiinnostavat omaisia. Pyrimme päivittämään tätä tarpeen mukaan.

Meidän koko talon henkilökunnalla on tällä hetkellä melko raskas henkinen työ normaalin työn lisäksi. Koitamme mahdollisimman hyvin huolehtia sekä työkavereiden, että asukkaiden sairastumisriskin minimoimiseksi. Ja näin osaltamme helpottaa Suomen terveydenhuollon toimintakykyä.

Kiitämme omaisia ymmärryksestä ja siitä, että olemme saaneet työrauhan. Heti alkuun tiedoksi, että meidän työntekijät hoitavat ja tarkkailevat kaikkia asukkaitamme jatkuvasti. Mikäli tulee tilanne, että jollain esimerkiksi vointi huononisi, tällaisessa tapauksessa olemme heti yhteydessä omaiseen ja toimimme tilanteen vaatimalla tavalla. Mikäli omaisella on huoli omasta vanhuksesta, voi meille päin aina soittaa ja tiedustella asiaa. Toiveena, että tiedustelette sähköpostitse tai jos mahdollista niin puhelut virka-aikana.

Päivän aikatauluihin olemme tehneet muutoksia siten, että olemme porrastaneet esimerkiksi ruokailuihin saapumisen. Näin pyrimme minimoimaan ryhmäkokoontumisia. Pyrimme huolehtimaan jokaisen asukkaan kohdalla hyvän käsihygienian toteutumisesta. Ala-aulassa olemme tarkoituksellisesti sulkeneet TV:n, jotta se ei keräisi asukkaita yhteen. Jokaisella asukkaalla on oma TV asunnossaan, jota suosittelemme katsomaan kukin mieltymystensä mukaan.

Siistijämme tekevät myös kovasti töitä, jotta yhteiset tilat pysyisivät mahdollisimman puhtaina tarttuvista viruksista. Tästä syystä tulee tilanteita, kun asukashuoneiden siivouksessa hieman joudutaan keventämään/harventamaan.

Omaisilta toivomme yhteydenottoja omiin vanhuksiin puhelimitse, koska heillä saattaa tulla aika pitkäksi näinä haastavina aikoina. Mikäli omaisilla tulee tarve toimittaa asukkaille jotain tuotteita, voi ottaa yhteyden hoitajien puhelimeen ja toimittaa kassin palvelutalon pääovelle ja hoitajan toimesta kassi menee asukkaalle.

Perjantai 20.3.2020

Talossa vallitsee erittäin rauhallinen tilanne. Asukkaat ovat erittäin ymmärtäväisiä vallitsevasta tilanteesta. Työntekijä tilanne on hyvä.

Näin toivotamme kaikille erittäin hyvää viikonloppua ja koittakaa tilanteesta huolimatta nauttia pienistä päivän iloista.