Kesätöissä Maunulassa

Helander-kodeissa on vuosittain noin 20 kesätyöntekijää erilaisissa hoivan, siivouksen ja keittiön työtehtävissä. Hoiva-avustajana työskentelevä Inkeri on jo toista kesää Maunulan Helander-kodissa kesätöissä. Työtehtäviin kuuluu mm. avustaminen asukkaiden aamu- ja iltatoimissa, pukeutumisessa ja ruokailuihin saattamisessa.

 

-Mukavaa tässä työssä on, kun kokoonnutaan sisäpihalle asukkaiden kanssa pelaamaan mölkkyä tai muita ulkopelejä. Toisinaan ulkoillaan läheisellä luontopolulla vaikkapa keräämässä vadelmia tai mustikoita. Sadepäivinä on monenmoista viriketoimintaa sisällä ja voidaan vaihtaa kuulumisia asukkaiden kanssa kaikessa rauhassa, Inkeri kertoo vaihtelevista työpäivistään. Hän on ollut jo

16-vuotiaasta alkaen hoitoalalla kesätöissä ja viihtyy hyvin ihmisläheisessä työssä. Tulevaan ammattiinsa kotitalouden- ja luokanopettajaksi Inkeri valmistuu piakkoin ja kesällä hän aikookin rentoutua muiden kirjojen kuin oppikirjojen parissa. Lopuksi kysyimme Inkeriltä millainen olisi hyvä vanhuus hänen mielestään?

-Terveys on tärkeä asia, mutta myös se, että olisi ihmisiä ympärillä jotka välittävät, Inkeri tiivistää ajatuksena.