Valta vaihtuu Haagan keittiössä

Haagan Helander-kodin emäntä Ulla Saari on tehnyt yli 33-vuoden työuran Helander -säätiön palveluksessa. Haastattelimme Ullaa miten ruokakulttuuri on muuttunut palvelukodeissa hänen työskentelyaikanaan.

 -Ruokavalio on keventynyt paljon näiden vuosien aikana. Nykyään syödään monipuolisesti kalaa ja kasviksia eri muodoissa, emäntä Ulla Saari kertoo. Silti perinteiset suosikit läskisoosi ja silakkalaatikko maistuvat edellen asukkaille. Aamuisin Haagassa syödään kaurapuuron lisäksi vaihtelevasti mm. ohraryyni- ja tattaripuuroja. Aikojen alussa tuoremehua tarjottiin asukkaalle vain lasillinen viikossa, kun nykyään sitä on tarjolla lähes jokaisella aterialla, muistelee Ulla mehukulttuurin muutosta kolmenkymmenen vuoden takaa. Laadukas ja monipuolinen ruokatarjonta säilyy Haagan keittiössä vaikka valta vaihtuu huhtikuun lopulla,  kun Ulla jää eläkkeelle. Seuraajaansa hän kannustaa rohkeasti kokeilemaan ja testailemaan erilaisia ruokavaihtoehtoja.

Aktiivinen eläkeläinen

Ullan pirteä ja aktiivinen elämäntyyli jatkuu myös eläkkeellä.  Saunamökin rakennusprojekti alkaa toukokuussa ja kesät on tarkoitus viettää maaseudun rauhassa. Koti säilyy kuitenkin kaupungissa ja Ullan vinkit hyville eläkeläispäiville ovat liikunta, hyvä ruoka, aktiivisuus ja lukeminen.  Vinkkejä arkeen hän ammentaa KonMari -kirjoista ja tekee mielellään käsitöitä.

Haluamme kiittää Ullaa pitkästä työurasta ja maukkaasta kotiruoasta mitä hän on keittiötiiminsä kanssa valmistanut Haagan Helander-kodin asukkaille, asiakkaille ja työntekijöille.