Juhlavuoden kakkukilpailu Helander -kodeissa

Helander-kotien keittiössä on jauhopeukalot viuhuneet, kun keittiöhenkilökunta emäntien johdolla on kehitellyt toinen toistaan herkullisempia kakkureseptejä. Ilmari Helanderin Vanhusten Säätiö täyttää tänä vuonna 50-vuotta ja juhlan kunniaksi haluttiin herkutella oman talon kakulla, toiminnanjohtaja Varpu Mattlar kertoo.

Talojen asukkaat pääsivät maistelemaan kolmea loppukilpailuun päätynyttä kakkuvaihtoehtoa. Tiukka ääntenlaskenta on parhaillaan menossa ja voittajakakkua Helander -kotien asukkaat saavat maistella keskiviikkona 15.3.  

Nämä kakut kilpailevat voitosta

Maunulan Helander -kodin emäntä Helena Elonen kertoo, että heidän pirteä suklaakakku sai täytteeksi raikkaan sitruunakiisselin ja suklaavaahdon yhdistelmän.   

Vuosaaren Helander -kodin marenkipohjaisen kakun täytteenä on raikasta raparperihilloketta pikantilla sitruksen makuisella kermarahka-tuorejuustotäytteellä, emäntä Niina Pellinen kertoo.  

Haagan Helander -kodin emäntä Ulla Saari työsti henkilökuntansa kanssa 7-8 eri kakkuvaihtoehtoa ja loppukilpailuun päätyi kotimaisella rukiilla höystetty kakkupohja puolukkamousse -täytteellä.